Tavu dārzu apsēduši gliemeži? Dalos ar pasaulē labāko veidu, kā apkarot šos parazītus!

Šodien vēlos dalīties ar tevi savā pieredzē, ap**rojot tik izplatītu problēmu kā gliemežu nodarītais kaitējums dārzā.

Iespējams, tie, kas ir saskārušies ar šiem kaitēkļiem, mani sapratīs kā neviens cits. Ceru, ka mana metode tev būs noderīga.

Tātad, mans stāsts par cīņu ar gliemežiem sākās pirms vairākiem gadiem, kad pēc “pieredzējušu dārznieku” ieteikuma es mulčēju savas dobes.

Sākotnēji viss noritēja labi: nezāles auga lēnāk, bet augus bija nepieciešams laistīt retāk. Taču drīz vien zem mulčas kārtas atklāju veselu kailgliemežu armiju.

Barība:

Lielākā daļa dārznieku uzskata lielos kailgliemežus par dārza kaitēkļiem, bet patiesībā tie galvenokārt barojas ar mīkstajām un sadalītajām augu un dzīvnieku atliekām. Ja kailgliemeži nevar atrast šādu barību, tie var ēst jaunas lapas, svaigus dzinumus un augļus.

Izcils mēslojums upeņu krūmiem, lai iegūtu ļoti saldas un lielas ogas

Kailgliemeži atrod barību galvenokārt, izmantojot savu ožu un garšas sajūtu, kā arī taustekļus, lai pārbaudītu atrasto lietu derīgumu. Viņu mute atrodas galvas apakšējā daļā un satur hitīna žokli, ar kuru tie saķer barību.

Mutes iekšpusē atrodas radula vai skrāpju mēle, kas klāta ar sīkiem, asiem zobiem. Ar šiem zobiņiem gliemeži skrāpē un nograuž barību. Radulas asie zobi nepārtraukti aug, un katrai jaunajai daļiņai ir savi asie zobi.

Lasi vēl: Kurai zīmei tu vislabāk saderi ar zodiaka zīmju saderības tabulu?

Izskats un uzbūve:

Kailgliemeža izstieptais ķermenis parasti ir garums no 10 līdz 15 centimetriem, taču tā elastība ļauj tiem pilnībā izstiepties un sasniegt pat 20 centimetru garumu. To ķermenis ir ļoti lokans.

Krāsa var būt dažāda, bieži sastopama melna vai pelēka, bet ir arī citas variācijas, piemēram, ķieģeļsarkanā, tumši sarkanā, oranžsarkanā un dzelteni brūnā krāsā. Ķermeņa apmale bieži var būt gaišāka vai sarkanīgāka tonī.

Tātad, mana dzīve kļuva par īstu murgu. Tomātu raža bija apdraudēta, lai gan gliemeži nepieskārās lapām tajās esošā solanīna dēļ, augļi cieta nopietni.

Lasi vēl: Kolēģi žēlojās, ka necienāju viņus ar sava dārza ražu. Neizturēju un “noliku viņus pie vietas”

Lasi vēl: Venstpilī piegāju pie savas mašīnas un sāku uzreiz raudāt; tur tika atstāta zīmīte

Izmēģināju daudzas metodes, kā cīnīties ar šiem parazītiem – sākot ar to savākšanu un beidzot ar dažādiem tautas līdzekļiem, taču nekas nelīdzēja. Beigās man tomēr izdevās atrast vairākas efektīvas metodes, par kurām gribu pastāstīt.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment